lördag 26 september 2015

Soligt-fröken fotoutmaning

                                          


        Hos Fröken foto denna veckan är temat soligt


Vi har en hemlös katt som kommit till oss från och till i över ett år.Han har fått mat och mer och mer börjat vara i vår trädgård denna sommaren. Vi har gjort en frigolitkoja under tak,där han sover på natten och ibland även på dagen.
Vi skulle så gärna fånga in honom och få honom till veterinären,för lite koll och för att kastrera honom. Det är inte lätt då han är väldigt skygg,man kan inte klappa honom,men han kommer fram och nosar ibland på fingrarna, Han kommer även in och äter i hallen om dörren är öppen ,så han kan ha en flyktväg ut. 2 ggr har han brutit sig ut ur buren ,när vi försökt fånga in honom,,,så han är en liten Houdini.
Han vill ha sin frihet.
Så länge han ser ut att må bra ,så får vi väl avvakta och se om vi kan få honom lite tamare innan nästa försök. Men det var soligt det skulle handla om det här inlägget.

Så här kan det se ut när det är soligt väder och våran Bruno ,som vi kallar honom njuter av det.


                     

8 kommentarer:

 1. Så fin!!

  Vi hade besök varenda dag av en katt för ett par somrar sedan som vi trodde var hemlös. Han smög sej in i huset flera gånger och åt våra katters mat. Så vi började undersöka saken, fråga runt lite och så. Ryktet var att katten hade tillhört en person som bodde i närheten som hade flyttat, men lämnat katten! Det visade sej vara delvis sant, men de som tog över huset hade även tagit över katten. Katter har ju en tendens att vilja välja sina ägare så det kanske vore en bra idé att ta honom till veterinären och se om han har nåt microchip. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo visst skulle han behöva kollas,men enligt andra bybor har han gått här minst 3-4 år och ingen har en aning om vart han kommer ifrån.Har han haft en ägare så är det väldigt längesedan ,eftersom han är så förvildad och skygg.... Att sätta en fälla är nog ett sätt att fånga honom,men det tar lite emot ...jag hoppas på att kunna få honom så tam att han kan tas in i en bur istället.

   Radera
  2. Hmm, knepigt det där. Hoppas han blir så pass tam att han vill komma in, och snart är det ju vinter också...

   Radera
 2. Åh, vilken fin misse! En solskenshistoria! Så han vill ha kvar sin frihet och håller er på avstånd, intressant... Här är historien om Siri, en hemlös katt som valde mig: http://annapannapuff.se/2015/february/en-cool-katt.html

  SvaraRadera
 3. Fin katt, det är svårt det där med mer eller mindre hemlösa katter. Min Myse är en mirakelkatt, och det är/var på sått och vis hans mamma Mysan också. Om du vill kan dud läsa här: http://kasperian2.blogspot.se/p/mysans-ar.html
  En grävlingsfälla blev lösningen...
  Berit E

  SvaraRadera
 4. Härlig bild på katten Bruno. Kan tro han gillar sin frihet. Ha en fin dag Kram Pernilla

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig soldyrkare! Hoppas du berättar om vad som händer med Bruno, om han blir tamare och flyttar in när kylan kommer eller om han trivs i sin låda.

  SvaraRadera
 6. Fullkomligt underbar stil på katten! En katt i solskenet...finns det någon som kan njuta som dem? *ler* mysigt!

  kram kram Malin

  Ps, förlåt mig, ämnena för oktober kom ut toksent och jag kan bara skylla på att livet tog för mycket plats i huvudet. Sorry.

  SvaraRadera