söndag 15 november 2015

Rostigt - fototrissFototrissen denna veckan ska visa upp något rostigt.
Jag behöver inte gå längre än ut i trädgården för att hitta motiv.


Em mjölkspann som inte alltid varit rostig,utan en gång i tiden använts till att hämta mjölk i.


Järnvägen gick en gång i tiden strax utanför vårt hus. Sista persontåget (rälsbussen ) gick 1968. Godstågen slutade gå mycket senare.Troligen 1997,ett årtal man får ta med en nypa salt,men nånstans däromkring. Nu är spåren upprivna och det har blivit nåt som kommunen kallar cykelväg(utan underhåll och bitvis igenvuxen) .Jag snodde till mig ett litet minne av järnvägen,dessa rälsspikar


Denna bunke med texten "öfver 500 förstapriser ,Alfa Laval"
står med planterade blommor och markerar stället där våran ena katt ligger begravd.
Jag har ingen aning vad den använts till ,men jag antar att den har varit inblandad i mjölkhantering  Nån som kanske vet??


Kika in här och titta på mer rostigt

11 kommentarer:

 1. Sammanhållen och fin triss.

  SvaraRadera
 2. Vet inte heller vad den använts till men det blev en fin bild!

  SvaraRadera
 3. Vilken vacker triss! Fina föremål och fint fotat. Föreställer inte det sista föremålet en separator..? Kanske att man gjorde smör i den, och behövde skilja på de olika vätskorna? Vild gissning, men snygg var det i alla fall. Roligt med återanvändning av gamla saker, och blommor blir så fint mot det gamla och rostiga. De där mjölktunnorna gillar jag också väldigt mycket. Snyggt fotat litet snett ovanifrån och med det korta skärpedjupet som jag tycker ger så fina effekter.

  SvaraRadera
 4. Snygga rostiga saker, fin uti din triss :)

  SvaraRadera
 5. Jättesnygga rostiga saker du har i din närhet, roligt med minnen från svunna tider också. Svar på din kommentar hos mig: det var många som gillade skåpet jag kallade fult. Jag måste titta ordentligare :).

  SvaraRadera
 6. Att ha sådana vackra skatter i trädgården - WOW! Mjölkkannan är ju såååå läcker liksom rälsspikarna. Bra snodd där, det hade jag också gjort - snodd spikarna alltså:-)

  SvaraRadera
 7. Ja, det er en egen sjarm med rustne, gamle nyttegjenstander. For noen år siden ble nok det som var rustent kastet og sett på som skäp, men nå har det igjen fått en verdi - takk og pris. Moten forandrer seg. Klem. Kari

  SvaraRadera
 8. Rostigt är vackert, det har varit använt länge. Vackra bilder på härliga ting i din trädgård!
  Tack för dina fina ord inne hos mig <3
  Kramen
  Pia

  SvaraRadera
 9. Rostigt kan ibland vara på gränsen till vackert. Saknar du den gamla järnvägen? Som lokförarson har jag ett speciellt intresse till gamla järnvägar. Just nu minns jag gamla Bolmenbanan. Det är bra när de nerlagda sträckorna används till cykelvägar, men det ska helst skötas också. Bornholm är ett bra exempel där man lyckats. Kram Bosse Lekledare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst saknar jag järnvägen, Värnamo-Ljungby....Man åkte ju ofta tåg när man var mindre och skulle till nån av städerna....Jag bor ju mittemellan :-)

   Radera
  2. Nyfiken som jag kan vara bläddrade jag fram rätt sida i kartboken. Du skulle med andra ord kunna ha vacker sjöutsikt från dina fönster. Vidöstern och Flåren ligger ju mellan V och l. I Ljungby kunde vi bott en gång i tiden när vi sökte och fick jobb på Biblioteket. Men jag blev inte erbjuden ett heltidsjobb så då tog jag hellre ett annat bibliotekariejobb. Fast de ville hemskt gärna ha Solveig till barnbibliotekarietjänsten i Ljungby. Själv ville jag jobba på bokbussen.

   Radera