fredag 13 mars 2015

Tid



Kan tiden stå stilla ??? Ibland kan det kännas så ,
i små korta stunder ibland.
Men mestadels känns det  mer och mer, från år till år att tiden går snabbare och snabbare. 
Kan tiden ändra sig ?? Kan en sekund kanske vara nån mikrosekund kortare nu än för länge sen ??



Denna gamla Junghan klockan har stannat för många år sedan



Kugghjulen i urverket  står stilla.
De kugghjul som producerat  sekunder,minuter och timmar.
Men utanför klockan går tiden vidare

Man stressar på och rusar runt.
Alla borde ta sig tid att sitta ner en stund varje dag 
och bara göra ingenting.
Bara vara NU.

Det är nog nåt vi får försöka lära oss.



















onsdag 11 mars 2015

Grönskimrande



 Detta är något av det vackraste jag vet.
Och snart är vi där,när bokskogen slår ut
Det skimrar så skirt grönt att man nästan får ont i ögonen.

Detta fotot är taget vid Danska Fallen i Simlångsdalen.
En vacker plats att vandra på.

tisdag 10 mars 2015

Favoritårstid


Jag har våren och hösten som favoritårstider.
Jag tror att det beror på att naturen ändrar sig så mycket då.
Men våren vinner nog kampen,just för att allt vaknar upp efter en lång vintersömn.
Min bild blir på blåsippan som snart ut i blåsippebacken står,
där borta vid ån.



söndag 8 mars 2015

Motljus


Att ta foton i motljus är inte nåt jag är bra på.
Men tog kameran med ut på promenaden i
strålande sol.
Och detta var vad jag kunde åstadkomma









torsdag 5 mars 2015

Morgon



Den här damen är oftast det första jag ser på morronen.
Maja har en förkärlek till att ligga i min säng på nätterna.
Antingen vid fötterna eller tätt tryckt mot min mage eller ben.
Har hon inte legat i min säng ,kommer hon och ställer sig på mig
och stirrar på mig tills jag fattar att hon tycker det är dags att vakna  
och gosa lite med henne.

tisdag 3 mars 2015

Smakrik



Jag har skördat mina jordärtskockor idag



Om man kokar dem tillsammans med
potatis och lök  och mixar dem,med grädde
så får man en smakrik  soppa.
Man kan lägga lite räkor och en kvist timjan som 
garnering. Det blir mumsfilibabba det.  GLÖM 
bara inte att  koka skockorna först ca 5-10 min, 
 häll av vattnet och fyll på nytt och koka vidare tillsammans 
med potatis och lök,så slipper ni få ont i magen.
Det är ett ämne som heter inulin som kan ge gaser om man är känslig.