Jag har skördat mina jordärtskockor idag
Om man kokar dem tillsammans med
potatis och lök och mixar dem,med grädde
så får man en smakrik soppa.
Man kan lägga lite räkor och en kvist timjan som
garnering. Det blir mumsfilibabba det. GLÖM
bara inte att koka skockorna först ca 5-10 min,
häll av vattnet och fyll på nytt och koka vidare tillsammans
med potatis och lök,så slipper ni få ont i magen.
Det är ett ämne som heter inulin som kan ge gaser om man är känslig.
Jordärtskocka är ju gott. Vi skördade några för en månad sedan och lagade en medelhavsinspirerad rätt med kyckling, citron och saffran. Här kommer länken om du är intresserad
SvaraRaderahttp://minlillakokvra.blogspot.se/2015/02/kyckling-med-jordartskocka-citron-och.html
Må så gott! / Birgitta
åh ,vad gott det såg ut ....det måste testas
RaderaMmm så gott med jordärtskockor. Jag odlade dem förut när vi i stort sett var självförsörjande på bl a grönsaker och rotfrukter. De är fina som häck också!
SvaraRaderaSå roligt, jag har samma tema idag, jordärstkockor. En av mina favoriter, fast jag har inte odlat några själv., Men, du kan hos mig hitta ett tips, raggmunk på skockor!
SvaraRaderaDu hittar mig på paulaz.se
SvaraRaderaDette har eg ikkje smakt.
SvaraRaderaMen det høyrest godt ut som du skriv.
God helg.